Järvi-Suomi

Järvi-Suomi on minulle vieras maa. Olen enemmän niitä meri-ihmisiä. Vaikka syviltä juuriltani keski-Suomesta tulenkin, tuntuvat järvet, vaarat ja kangasmetsät minulle vierailta. En ollenkaan tarkoita, etten pitäisi näistä keski-Suomen maisemista. Ihailen, ihmettelen ja nautin maiseman ja luonnon seesteisyydestä ja ihmeellisestä kauneudesta. Jokavuotinen sukulais-reissu oli taas ihanan rentouttava ja nautimme järvivedestä ehkä enemmän, kuin kertaakaan aikaisemmin. Kyllä kesäinen Suomi on ihan paras paikka olla näin kesälomalla.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Totta, Suomi on kesällä niin ihana!

  Järvivedet on nyt ihanan kirkkaat, kun vertaa sinileväisiin merivesiin.

 2. 2

  sanoo

  Samaa mieltä, en osaa kuvitella lähteväni kesällä etelään… ehkä syksystä tai keväästä menisin, niin että saisi kesää "pitkitettyä"

  Minulle taas sisämaassa ja Pohjois-Karjalan järvien äärellä kasvaneena meri on eksoottinen juttu 🙂

 3. 3

  sanoo

  Totta, kesällä en kyllä Suomesta pois lähtisi!
  Sadepäivätkin kuuluvat mielestäni kesään, vaikka ei niitä paljon ole tänä kesänä ollutkaan.

 4. 4

  sanoo

  Suomen kesä on kyllä mahdottoman ihana.
  Kesälomien suhteen on aina haastavaa valita, minkä osan suvesta haluaa viettää vapailla. Alkukesä, keskikesä ja syyskesä ovat kaikki omalla tavallaan hurmaavia.

 5. 6

  sanoo

  Järvi-Suomi on minun henkinen kotini. Vaikka nyt asun pääkaupunkiseudun reunamilla, kaipaan aina keskiseen Suomeen (tai oikeammin Savon suunnalle) ja etenkin kesällä järvimaisema rauhoittaa mielen. Voisin silti lähteä kesäaikaan ulkomaillekin. 🙂

 6. 7

  sanoo

  Ihana tuo koivu ja järvi yhdistelmä <3
  Kyllä kesällä on niin kaunista, kaikkialla Suomessa. Tykkään myös merimaisemasta mutta järvi on tutumpi ja ehkä rauhaisampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *