Fetalihapullat tomaattikastikkeessa

IMG_4719 (1)

Tämän ruoan tekeminen on aina ilahduttavaa, sillä en koskaan tee tätä huonoilla fiiliksillä. Pyöryköiden pyöryttely kireissä tunnelmissa ei oikein kannnata ja sitäpaisti erittäin simppeli tomaattikastike tarvitsee rakkautta onnistuakseen. Lihapullia tomaattikastikeessa tulee tehtyä usein perjantaisin tai sitten jonain oikein hyvänä ja aikaansaapana arki-iltana. Ruoka on aina hyvää ja koko perhe tykkää. Sen tekeminen on siis myös kiitollista. Tosin poikanen ei tällä hetkellä jostain syystä pidä tomattikaistikeruoista, joten hänelle säästän aina pari pullaa sivuun.

Yleensä teen lihapullat ihan vain peruspullina, mutta eilen laitoin sekaan fetaa. Tämä resepti toimisi varmasti upeasti myös lampaanjauhelihalla.

1 dl kermaa

3/4 dl korppujauhoja

4 valkosipulinkynttä

1,5 tl suolaa

mustapippuria

800 g sika-nautajauhelihaa

100 g fetaa

1 sipuli

oliiviöljyä

2 rkl tomaatipyrettä

1 tl provencen yrttiseosta

1 tlk tomaattimurskaa

lehtipersiljaa viimeistelyyn

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Mittaa kerma ja korppujauho kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Murskaa joukkoon kaksi valkosipulinkynttä ja mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja  mustapippurilla maun mukaan. Sekoita tasaiseksi. Ripottele sekaan jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele jauheliha pulliksi pellille leivinpaperille ja laita uuniin noin 15 minuutiksi.

Tee sillä aikaa kastike. Pilko sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä pieniksi. Kaada kasariin tai pannulle oliiviöljyä niin, että pohja peittyy reippaasti. Kuullota sipulit pannulla ja lisää joukkoon tomattipyree. Kuullota hetki vielä. Lisää tomaattimurska ja mausteet: 1/2 tl suolaa, yrtit ja mustapippuria. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon lihapullat ja anna kaiken muhia vielä 10-15 minuuttia. Ripottele päälle lehtipersiljaa. Tarjoa tagliatelle-pastan kanssa.

IMG_4721

 

Kommentit
  1. 2

    prisca sanoo

    No sehän siitä puuttuikin! Minttua lehtipersiljan kanssa tuohon päälle… Tai tosiaan itse lihapulliin! Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *