Kaideköydet terassille

Heippa!

Asuntomessut on paketissa. Kiitos kaikille teille, jotka kävitte kylässä ja teitte messukesästä mukavan!

Pikkuhiljaa paikat siistiintyy ja alueelta saadaan sirkus purettua. Pian täytyy alkaa valmistella muuttoa. Venaan kyllä hetkeä, että pääsen ekaa kertaa uuteen saunaan ja istahtamaan porealtaaseen, jossa koitan sit ymmärtää, että tässä on uusi koti. Sitä ei rakennettukaan vain asuntomessuja varten. No siihen menee vielä hetken aikaa ennenkuin poreisiin ehdin, mutta ajatus työ on hyvässä vauhdissa.

Terassiin, sen viihtyvyyteen ja ulkonäköön, tuli panostettua. Kohde oli messuilla nimeltään Hartman koti Ankkuri. Rakennuksen muodosta muistuttaa löyhästi ankkurin alaosaa. Etupihalle sijoitetaan istutusaltaaseen vanha veneen tai laivan ankkuri, joka messujen ajan nojaili etupihan muuriin. Tähän teemaan sopi siis täydellisesti kaideköydet terasseille!

20160807_121416

Kaideköydet antaa keveyttä terassin kaiteeseen ja kun näkymä on metsään, ni sitähän ei ollut syytä peittää laudoituksella. Köysien ansiosta takapihan terassiin tulee laiturimainen fiilis, joka vain täydentää koko ankkuri -teemaa. Nämä ja metsän läheisyys luo mulle mukavaa mökkifiilistä kun terassilla hengailee.

20160807_12143120160807_12140220160807_121516

Köydet tilattiin Piipolta. Tietäen itseni ja innostukseni hoitaa ja tehdä kotitöitä valitsin köyden materiaaliksi synteettisen keinohampun. Köysi näyttää ihan aidolta hamppuköydeltä, mutta se kestää säätä homehtumatta ja tai kutistumatta. Toisin sanoen.. Nyt mulla on terassiköydet, jotka on pitkäikäiset ja helppo hoitoiset. Erittäin tärkeä syy valinnalle! Kiinnikkeet halusin messinkiä, koska se on klassinen vaihtoehto ja sopii hyvin yhteen luonnollisen hampun värin kanssa. Pieni detalji on myös se, että kun terassin ovella seisoo katsoo ympärilleen, niin ruokailu tilan kultainen Jimi Hendrix ja messinkiset kiinnikkeet ”keskustelevat” soljuvasti yhdessä.

Kaideköyttä voi hyödyntää kätevästi myös somistamiseen. Takkapuita saa kätevästi napattua tyylikkäästä ja erilaisesta ”puu korista”.

20160807_121451

Piipon valikoimista löytyy kaikki mahdolliset köydet, narut ja ketjut mitä ikinä nyt voit tarvitakkaan. Vaikka sit paalauslankaa ja verkkoa, jos peltotöitä on tiedossa.

www.piippo.fi

Mukavaa päivää!

-HP

Contura 586 Style

Kaupallinen yhteistyö: Contura

20160731_20091420160731_20110820160731_201053

Moi!

Asuntomessujen tiimellyksessä on kesä sujahtanut reippaalla vauhdilla. Vaikka messuilla en joka päivä olekkaan ollut, niin nurmikonleikkuun ja kämpän siivouksen takia on alueella tullu pyörittyä yövartijoiden kanssa samoihin aikoihin. Ja melkeinpä pystyn itseni tituleeraamaan hortonomiksi, kun levittelin pikkusen lannoitetta nurmikolle kastelun yhteydessä, kun ehkä saatoin edesauttaa sen palamista ensimmäisten helteiden aikaan. Noo, sattuuhan sitä…

Kun jotkut teistä ovat saatteneet kylässä käydä, niin on tämä kirjoittelukin helpompaa, kun olette itse nähneet ja tutkailleet asunnon ja ympäristön huolella. Tänään haluankin keskittyä kirjottelemaan tunnelmasta. Siitä miten itse sitä haluan luoda.

Katettu ja lasitettu terassi on aikalailla iso. Kun sen rakennusvaiheessa hoksasin (piirrustuksista en oikein hahmottanut totuutta), niin väkisinkin aloin miettiä, että miten tuon tilan saa käytettyä hyödyksi ja miten siitä saa otettua kaiken irti. Älyttömintähän olisi ollut rahat laittaa isoon terassiin, jolla ei oikein ole käyttöä. Kesän terassikauden jälkeen pimenevät syysillat on mun mielestä ihan parhaita. Ilma viilenee ja pitkiä vaatteita saa kaivaa kaapista, että pihalla tarkenee. Syksyiset mökkireissut ja nuotiolla istuskelut ovat olleet mulle rentouttavia hetkiä. Nuotion liekkejä voin ihailla ja tuijottaa vaikka tuntikausia ja niitä iltoja miettiessä tajusin, että mä haluan tehdä sen kotona. Haluan fiilistellä iltaa tulen ääressä lähtemättä kauas kotoa. Päivänselvä seuraus tästä oli tietenkin takka terassille. Sisällä talossa on toki takka, mutta eihän se ole yhtään sama. Terassilla istuskelu ja liekkien katselu taloa polttamatta on rentouttavaa. Naapurin Juha oli samoilla linjoilla ja niinpä mä otin asiakseni etsiä meille takat. Mistä niitä etsin? ATK:n avustuksella internetistä tietenkin. Vaihtoehtojahan lävähti aikamoinen liuta, enkä suoraa löytänyt juuri sopivaa, mutta hyviä vaihtoehtoja toki. Seinäjoen Pytinkimessuilla viime keväänä kiertelin silmät auki ja Tulituotteen osastolla näin omaa silmää miellyttävän terassille sopivan takan.

Contura 586 Style

20160731_20103520160731_20102720160731_200941

Ruotsalaisethan ovat tehneet monta asiaa oikein musiikin ja elokuvien tekemisen saralla. Nyt totean, että niin myös takkojen osalla. Kun talon sisustus on moderni, niin tottakai samalla linjalla halusin tehdä myös terassin. Niin että kokonaisuus toimii ja terassi ja sisätilat ovat linjassa toistensa kanssa.

Contura oli mulle uusi nimi takkojen maailmassa.  Tutustuin nettisivujen kautta mallistoon tarkemmin ja vaikutuin takkojen modernista tyylikkyydestä läpi malliston. Koska tiesin paikan, mihin takka sijoittuu, niin tutkailin kuvia tarkkaan, että saan luotua itselleni visuaalisen ilmeen päähäni, miltä mallit näyttäisivät juuri omalla terassilla. Contura 586 Style nousi monista vaihtoehdoista parhaaksi. Tykkään ulkonäön keveydestä, minkä pilari takan alla luo ja jämäkkyydestä sekä tietynlaisesta raffiudesta mikä taas on valuraudan ansiota. Tuota malliahan saa moukattua mieleisekseen lasiluukulla tai kannen vaihtamalla.

Koko musta tyylikäs valurautainen kiertoilmatakka isoilla laseilla, joista liekit näkee kunnolla. No sehän on juuri sitä mitä toivoin. Kuvitteleppa syyskuun hieman viileä ilta. Päällä paksumpi huppari ja kireät farkut vaihdettu leppoisiin gollege -housuihin. Istut mukavasti tuolilla terassilla katsellen liekkejä, jotka vain vangitsee katseen ja tunnet kuinka viileä ilta tuntuu lämpöiseltä takassa ritisevän tulen ansiosta ja kädessä lasillinen punaista aikuisten marjamehua. Aiaiai…..Mieli lepää jo pelkästä ajatuksesta ja enää ei mee kauaa, että mä istun tuossa terassilla fiilistelemässä.

Arjenluksus koostuu pienistä fiilistelyistä ja siitä, että uskaltaa nauttia pieneltä tuntuvista asioista. Aina ei tarvitse suuria juttuja tai megalomaanisia elämyksiä. Takkoja käytetään hyvin usein tunnelman luomiseen, vaikka saahan niistä hyötyä lämmitykseenkin. Vaikka Contura 586 Style on kooltaan aika pieni, niin sillä saan nopeasti lämmitettyä koko lasitetun terassin alueen. Kun polttonopeutta saan helposti säädettyä ilmanottoaukon kokoa muuttamalla, niin aluksi vedän täyden höökän päälle ja sen jälkeen poltan rauhallisemmin koivuklapeja, tai niiden loppuessa naapurin terassikalusteita, nauttien lämmöstä ja valosta. Ite oon tykästynyt Conturan malleihin, jotka sopii monen erityyliseen sisustukseen sisälle tai ulos, ja ovat modernin tyylikkäitä. Ja nyt kun jääkiekon MM-kisat ei oo käynnissä voin sanoa ihan avoimesti, että hyvä ruottalaaset!

Contura jälleenmyyjät näet tästä linkistä.

Löydä oma suosikkisi täältä ja liity syksyllä fiilistelijöiden kerhoon.

-HP

 

 

Taide vol.3

20160604_121330

Vajaa pari viikkoa messujen alkuun ja vahvasti näyttää siltä, että kaikki ehtii talossa valmiiksi. Mahtavaa!

Tänään haluan nostaa esiin jälleen taiteen. Seiniltä löytyy valokuvia niin alumiinilevylle – kuin akustiikkalevyyn painettuna. Halusin myös saada ihan maalatun taulun. Abstraktin, että se kestää aikaa paljon paremmin. Työkuvioiden kautta törmäsin keväällä uuden sinkun julkaisseeseen laulaja taitelija Sofia Sidaan, jonka kanssa keskustelu ohjautui luontevasti uuteen asuntoon ja maalauksiin. Tutkailin hänen töitään ja miellyin hänen tyyliinsä tehdä maalauksia. Olin miettinyt valmiiksi seinän ja sen, että teoksen olisi hyvä olla jaettu kolmeen erilliseen osaan, silti sen ollessa yksi kokonaisuus. Kerroin Sofialle värit, joita toivoin maalauksessa käytettävän ja taulujen mitat, muuten annoin luonnollisesti  taiteilijalle vapaat kädet ja tein tilauksen. Kun asennus tuli eteen, muuttui myös suunnitelmat. Kun taulua pääsi paikan päällä sommittelemaan, niin vaihdoin sen sijoitus seinää, koska se vain tuntui sopivan paremmin nykyiseen paikkaansa. ( Tuo kuvassa näkyvä.) Paikanpäällä ihan livenä teos näyttää paaaljon paremmalta kuin kännykällä nappaamassani kuvassa, jossa siinäkin niin sanotusti buenolta.

Seuraavaksi kuvaa pihalta….

Son moro,

HP